Hongarije pakt punt tegen IJsland door late eigen goal (video)

admin • 21:51, 18-06-2016 / Laatste Update: 12:26, 05-01-2024

IJsland heeft zaterdag in Marseille de eerste EK-zege op het eindtoernooi uit handen gegeven. De EK-debutant moest tegen Hongarije genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. De Hongaarse gelijkmaker viel pas in de 88e minuut door een eigen goal van de IJslandse verdediger Birkir Már Saevarsson, die een voorzet van invaller Nemanja Nikolic in eigen doel werkte.

IJsland was in de eerste helft de beste van de twee in groep F en kwam kort voor rust op voorsprong. Gylfi Sigurdsson benutte een wat makkelijk gekregen penalty.

Prima in de linkerhoek geschoten door Sigurddson. #ICE #ICEHUN pic.twitter.com/inp1JMGr9h

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) June 18, 2016

Eigen goal bezorgt Hongarije punt

Na rust werd Hongarije veel sterker, maar echt grote kansen kreeg het niet. Een aantrekkelijk slotoffensief van Hongarije leverde toch nog een treffer op. Birkir Már Saevarsson gleed een voorzet van invaller Nemanja Nikolic in eigen doel.

Wat een einde! Mar Saevarsson met de eigen goal #icehunpic.twitter.com/PJIiN8Z6dq

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="iceland" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]