Hongarije de sterkste in burenruzie met Oostenrijk (video)

Bart van der Wijst • 21:52, 14-06-2016 / Laatste Update: 22:04, 07-01-2024

Hongarije heeft goede zaken gedaan in de eerste wedstrijd op het EK. In een wedstrijd met buurland Oostenrijk wonnen de Hongaren met 0-2. Ádám Szalai en Zoltan Stieber maakten de twee treffers van het duel. Szalai scoorde voor het eerst sinds anderhalf jaar weer eens.

Oostenrijk begon scherp aan de wedstrijd; al na 30 seconden schoot Bayern München-speler David Alaba snoeihard tegen de paal. Diezelfde Alaba kreeg niet veel later weer een kans na een prachtige pass van Arnautovic, maar wederom kreeg hij de bal niet langs recordhouder Király. In het restant van de eerste helft kon zowel Oostenrijk als Hongarije geen vuist maken.

Verlossende goal

Oók in de tweede helft begonnen beide elftallen erg slap. Na 63 minuten was het dan eindelijk raak. Na een vlotlopende combinatie scoorde Ádám Szalai: 0-1. Het was voor de Hongaarse spits zijn eerste doelpunt sinds 12 december 2014(!). Het was tevens de eerste goal van Hongarije sinds 42 jaar op een EK.

Beslissing

De wedstrijd werd enkele minuten later beslist. Niet door Hongarije, maar door Oostenrijk. De centrale verdediger Alexander Dragovic pakte namelijk bij een vrije trap van Oostenrijk een tweede gele kaart. Op stomme wijze tackelde de verdediger iemand van Oostenrijk waardoor hij rood kreeg. Na zijn overtreding scoorde de Oostenrijkers, maar deze werd afgekeurd.

Met 10 tegen 11 was het een moeilijke opgave voor het team van bondscoach Bernd Storck. In de laatste minuten kon het elftal geen kans meer creëren en vlak voor tijd besliste Zoltán Stieber uiteindelijk het duel. Met een prachtig stiftje zorgde hij voor de 0-2.

Het fantastische wippertje van Zoltan Stieber die de wedstrijd besliste #HUN pic.twitter.com/oM7n9ko7lN