Noord-Ierland schrijft historie met eerste EK-overwinning ooit

Proshots

admin • 21:53, 16-06-2016 / Laatste Update: 21:17, 12-12-2023

Voor Noord-Ierland hoeft het EK na de groepsfase nog niet afgelopen te zijn. De debutant op een Europese eindronde verraste donderdag Oekraïne met een overwinning op vechtlust (2-0).

Het was 36-jarige verdediger Gareth McAuley die zijn team op voorsprong kopte. Vlak na rust kwam hij mee naar voren en zorgde voor de 1-0. Dit was tevens het eerste EK-doelpunt ooit voor de Britse ploeg.

Gareth McAuley kopt overtuigend binnen! #UKRNIR #NIR pic.twitter.com/Z7sABbQFad

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) 16 juni 2016

In de blessuretijd maakte invaller Niall McGinn het feest helemaal compleet door de 2-0 binnen te schieten.

#UKRNIR

0:2 pic.twitter.com/pnKYXAlUfr

— kubrick (@cube__) 16 juni 2016

De wedstrijd heeft ondertussen nog even stil gelegen vanwege de harde hagelstenen die uit de hemel kwamen vallen, maar na een minuutje of drie in de catacomben te hebben gewacht vond de scheidsrechter het wel weer goed genoeg om door te spelen.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="north-ireland" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]