7 verschillende Football Manager 2020-spelers die iedereen wel kent

5 december 2019

Screenshot Football Manager 2020

Wie ook maar een klein beetje het spel Football Manager kent, weet dat het onder de diehard fans veel emoties kan losmaken. De 1 kijkt strak in pak de Champions League-finale van zijn club, de ander speelt 'nog 1 potje' totdat ze merken dat de zon plots weer opkomt.


Sportnieuws.nl zet alle verschillende type speler van FM onder elkaar. Wie weet herken jij jezelf wel hierin!

De casual speler
Deze koopt het spel, draait een seizoen met zijn favoriete club en begint daarna weer opnieuw met een nieuw account. Waarom? Omdat dan de beruchte regens (neppe spelers) het spel in komen en dat het realisme er vanaf gaat.

Nog 1 potje...
Iedere fanatieke Football Manager-speler weet dat als ze lekker bezig zijn, ze urenlang doorgaan om die flow vast houden. En dat leidt soms tot bizarre situaties, waarin er tot diep in de nacht wordt gespeeld, of zelfs totdat de zon weer opgaat. Kost een paar uurtjes nachtrust, maar dan heb je ook wat!

Lijstjes, overal lijstjes!
Je hele bureau is er bezaait mee! Niet alleen van tactieken, maar ook lijstjes van talenten, wonderkids en analyses van tegenstanders. Een echte FM-speler wil natuurlijk goed voor de dag komen.

Lees ook: Deze 6 clubs bieden in FM 2020 de ultieme uitdaging!

Alles uit eigen land
Laten we dit maar de Athletic Club de Bilbao-route noemen. Je kiest een club uit Nederland en zet vervolgens alle buitenlanders op de transfermarkt. Want zeg nou zelf: de Champions League winnen met enkel spelers uit eigen land/opleiding? Beter kan toch niet?

Strak in pak kijken
Dat niet alleen, maar je hebt ook een team om je heen verzameld van adviseurs en je hebt als Football Manager-fanaat je eigen 'technische staf'. En bij de écht belangrijke wedstrijden? Dan haal je dat pak van jaren geleden uit de kast en kijk je van de eerste tot de laatste minuut gespannen naar jouw scherm.

Hey, big spender!
Een veel voorkomende type Football Manager-speler. Je kiest een steenrijke club, plukt alle grote talenten in Europa weg en bent daarna klaar voor de komende 10 jaar. Jij bent dan ook de enige in je omgeving die alle gare talentjes uit de straten van Chili en Paraguay kent, omdat je zó lang dit spel hebt gespeeld.

Started from the bottom...
Alleen voor FM-spelers die waanzinnig veel lef hebben. Je kiest een slechte ploeg en bestormt daar de Europese top mee. Er zijn genoeg fanatiekelingen die met een club als MVV in 2090 al 77 keer de Champions League hebben gewonnen en in een stadion van 100.000+ man spelen. Je hebt weliswaar bloeddoorlopen ogen van nachtenlang gamen, maar dan ben je ook een Football Manager-held!

Ben jij iemand die Football Manager iets té intens vindt en speel je liever FIFA? Dan ben je hier voor de beste talenten uit dat spel aan het juiste adres!