ADO zet eSporter op straat vanwege ontuchtzaak

16 januari 2019

ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zijn eSporter per direct op straat gezet. Als volger van de eDivisie weet je waarschijnlijk wel wie hij is, maar we moeten hem in de rest van dit artikel Mitchel D. noemen. D. stond dinsdag voor de rechter vanwege ontucht bij een minderjarig meisje.


Het meisje was in de periode dat het gebeurde, tussen 2013 en 2014, 14 en 15 jaar oud. Mitchel D. was op dat moment rond de 19 jaar. De zaak lag in 2015 al voor de rechter. Die veroordeelde D. toen tot een werkstraf van 80 uur. Aanklagers hadden zelfs een gevangenisstraf geëist.

Beroep
Maar daar ging de eSporter tegen in beroep. Hij is van mening dat het meisje en hij in een soort van relatie zaten en dat alles dus met wederzijdse toestemming gebeurde. Ook had hij geen zin om de rest van zijn leven de stempel van zedendelinquent (iemand die aan minderjarigen heeft gezeten) te dragen.

En dus ging hij in beroep. Maar in die beroepszaak kreeg hij opnieuw een eis van een jaar gevangenisstraf - waarvan 6 maanden voorwaardelijk - aan zijn broek. D. is nu weer in afwachting van die uitspraak.

Toch op straat
Toch wil ADO niet meer wachten op die uitspraak en heeft het Mitchel D. al op straat gezet. "Door omstandigheden zien wij in hem geen uithangbord van de club meer", zegt directeur Mattijs Manders daarover in het AD.