Check hier wie de nieuwe e-sporter van Ajax is na spannende Ziggo eBattle

13 juni 2019

De Hongaarse Gabor Szirtesi heeft de Ziggo eBattle gewonnen en is de nieuwe e-sporter voor Ajax. 'Ik heb er geen woorden voor', zei hij na afloop.


Tijdens de Ziggo eBattle maken nog 4 spelers kans op de ultieme hoofdprijs: een profcontract bij Ajax als FIFA-speler. Volgens Joey Calabro, die al een jaar voor Ajax speelt, een enorme kans: 'Ajax verandert je leven op een positieve manier enorm.'

Locatie
De potentiële Ajacieden strijden in het Ajax Museum midden in de clubhistorie. Tussen de Europa Cups, wereldbekere en kampioensschalen. 'Het is geen misselijke locatie', merkt Ajax e-sporter Dani Hagebeuk op.

Favoriet
Gabor 'Gabinho' Szirtesi wordt vooraf door Ajacieden Dani Hagebeuk en Joey Calabro aangewezen als favoriet voor het profcontract. Hij verstevigt deze verwachtingen na een sterke halve finale tegen Zac Moore uit Wales.

Ghebrehiwot
In de halve finale tussen Jonas Ghebrehiwot en Lars van der Voort komt het op penalty's aan. In een razendspannende penaltyserie is Jonas de koelste kikker. Hij neemt het in de finale op tegen Gabor Szirtesi.

Jonas wint de 1ste wedstrijd van de finale in de allerlaatste minuut. Hij is nu 1 winstpartij verwijderd van een profcontact. Gabor moet alle zeilen bijzetten om dit recht te zetten.

Koekje van eigen deeg
Dat lukt hem. Gabor geeft Jonas een koekje van eigen deeg en scoort in de laatste minuut de winnende. Het komt nu aan op 1 allesbeslissende finale.

Laatste partij
Jonas droogt zijn handen met een handdoek, Gabor neemt nog een slok van zijn cola. De mannen beginnen aan de laatste partij.

In de 49e minuut is het voor het raak voor Jonas, maar Gabor reageert direct met de 1-1. Na 85 minuten schiet Gabor raak voor de 2-1.

'Fantastisch!'
Daarmee heeft Gabor Szirtesi zich tot de nieuwe e-sporter van Ajax gekroond. De Hongaar, die al gezien werd als favoriet, rekende nipt af met Jonas.

Na afloop was Gabor blij: 'Ik heb nog nooit eerder voor een vaste club gespeeld. Ik was de favoriet en maak het waar. Fantastisch!'