Dit zijn de veranderingen in Career Mode in FIFA 21

24 juli 2020

EA Sports FIFA 21

EA Sports heeft donderdag niet alleen de eerste releasetrailer uitgebracht, de game-ontwikkelaar heeft ook al een hoop details van de 2 populairste gamemodi gedeeld. Check hieronder de details van Career Mode (Carrière). Die van FUT (FIFA Ultimate Team) vind je in dit artikel.


Career Mode
Ben je een echte Career Mode-speler, dan zal het nieuwe simulatiesysteem behoorlijk welkom zijn. Na een hoop potjes simt iedereen weleens een wedstrijd tegen een nietszeggende tegenstander die je dan heel raar verliest met 1-0. In het nieuwe systeem kun je een wedstrijd simmen, maar ook nog ingrijpen als je denkt dat dat nodig is. Ga van het sim-scherm rechtstreeks naar een penalty die je gekregen hebt om 'm zelf te nemen of pas zelf wissels toe als de situatie daarom vraagt.

Je kunt in de nieuwe FIFA 21 Career Mode ook je spelers compleet vernieuwd ontwikkelen. Raakt net na de transferperiode je rechtsbuiten geblesseerd? Dan kun je bijvoorbeeld je rechtsback omturnen tot een rechtsbuiten om zo het gemis op te vangen.

Match Sharpness
Spelers krijgen ook een nieuw attribuut op hun naam, namelijk 'Match Sharpness', oftewel: wedstrijdscherpte. Heeft een speler die, dan is hij in de wedstrijden die er om gaan extra scherp en maakt hij bijvoorbeeld moeilijke kansen eerder af of grijpt een verdediger net iets eerder in als de bal over de lijn dreigt te rollen. Je kunt die wedstrijdscherpte zelf creëren door bepaalde trainingssessies uit te stippelen.

Nieuw is ook dat je als trainer van een club zelf kan bepalen wanneer je selectie moet trainen en wanneer ze vrij zijn. Daarmee kun je spelen met bijvoorbeeld de fitheid of de motivatie van al je spelers.

Dynamische tegenstander
De tegenstand wordt ook weer een stuk dynamischer, waardoor letterlijk elke wedstrijd anders aan gaat voelen. Zowel aanvallend als verdedigend zal de 'computer' manieren proberen te vinden om je te verrassen en je uit te dagen.

Transfermarkt
Tot slot is ook de transfermarkt weer aangepast. Je kunt nu deals voorstellen zoals in het echte leven: eerst huren, met optie tot koop bijvoorbeeld. Ook zal de 'computer' met voorstellen komen om spelers te ruilen. Ook komt er een optie waarbij je 'Authentic Transfers' aan kan vinken. Het lijkt erop dat dan transfers in real life ook toegepast gaan worden op je FIFA-carrière. Maar over die details lezen we volgens EA in augustus meer, als de volledige details vrijgegeven worden.

Check alle details die nu bekend zijn in deze link (wel in het Engels).