Doodsbedreigingen zijn mogelijk de reden voor terugtrekking FC Emmen uit FIFA-toernooi

29 maart 2020

Leyton Orient
FIFA 20

Wat leuk en ludiek had moeten zijn, is in ieder geval voor FC Emmen met een bittere nasmaak afgelopen. Zaterdag maakte de club bekend zich terug te moeten trekken uit het FIFA 20 Ultimate Quaran-team toernooi, dat vorige week werd opgezet door de kleine Engelse club Leyton Orient.


Zaterdag maakte FC Emmen bekend dat eSporter Julian van den Berg 'wegens omstandigheden' niet verder kon met het FIFA-toernooi. Hij had FC Emmen al naar de laatste 16 geholpen, maar kon de wedstrijd tegen het Franse Angers niet spelen. Volgens het onofficiële Twitter-account van het toernooi komt dat omdat hij onder andere met de dood bedreigd werd.


De eSporter van FC Emmen zou bedreigd zijn omdat hij de wedstrijd expres zou moeten verliezen. Er kan online namelijk gegokt worden op welke club de online wedstrijd wint. Blijkbaar zitten daar een paar sneuneuzen tussen die per se geld willen winnen en dan mensen gaan bedreigen om hun zin te krijgen.

Middlesbrough ook bedreigd
De eSporter van Middlesbrough reageerde daar meteen op door ook te zeggen dat hij bedreigd werd door gokkers. Hij komt zelfs met screenshots.