EA haalt Sala ‘uit respect’ uit FIFA 19

13 februari 2019

Getty Images

EA Sports heeft de moeilijke beslissing genomen om Emiliano Sala uit FIFA 19 te halen. De speluitgever heeft in een bericht in het spel laten weten dat hij 'uit respect voor zijn nalatenschap' voor een groot deel uit het spel is gehaald.


Sala zal vanaf de nieuwe update niet meer speelbaar zijn voor FC Nantes of Cardiff City, de club waar hij voor een recordbedrag aan verkocht werd. Ook laat EA weten dat de Argentijn niet meer in de voetbalpakjes van FUT zal zitten.

Lage prijs
Mensen die de kaart van Sala in FUT al in bezit hebben, kunnen wel met de aanvaller blijven spelen. De prijs van Sala wordt op de spelersmarkt wel aangepast, zodat mensen hem niet tegen enorme prijzen kunnen verkopen. Na het nieuws in januari dat Sala vermist was, ging zijn kaart al voor enorme bedragen door het spel.

Zoals je waarschijnlijk wel weet stortte Sala in januari neer met een klein vliegtuigje toen hij heen en weer wilde vliegen van Cardiff naar Nantes. Na een zoektocht van 2 weken werd het vliegtuigje gevonden op de zeebodem. Daarin trof het reddingsteam het lichaam van Sala aan. Piloot David Ibbotson wordt nog altijd vermist.