Edward Gaming wint WK League of Legends 2021 en pakt HALF MILJOEN dollar

6 november 2021

Edward Gaming (EDG) is de kampioen van Worlds 2021, het wereldkampioenschap van de game League of Legends. Het team uit de Chinese LPL-competitie versloeg Damwon Gaming KIA (DWG KIA) in de finale van het wereldkampioenschap met een score van 3-2. Met de overwinning neemt EDG bijna een half miljoen dollar mee naar huis.


In de eerste 4 wedstrijden van de best-of-5 finale gingen de twee teams gelijk op, wat resulteerde in een 2-2 stand. Alles kwam dus aan op de beslissende vijfde pot. Wederom waren de 2 teams in deze wedstrijd erg aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wist Edward Gaming 2 teamgevechten te winnen en de overwinning naar zich toe te slepen.

LOL
DWG KIA kwam in de finale door eerder het tevens Koreaanse T1 te verslaan. EDG versloeg een ander team uit Zuid-Korea in de halve finales, in de vorm van Gen.G, om zich te kwalificeren voor de finale van het WK League of Legends.

Bioscopen
De finale van Worlds 2021 was ook te zien bij ruim 17 verschillende Pathé-bioscopen in Nederland. Deze vertoningen werden georganiseerd door Go!Gaming, het samenwerkingsverband tussen Pathé en de H20 Esports Campus.