Fortnite redt zichzelf met nieuw Season 2

21 februari 2020

Het lijkt er op dat Fortnite is gered van een eventuele ondergang. De geliefde Battle Royale-game kende een bijna perfect 1e hoofdstuk, maar verloor veel interesse toen het besloot een nieuwe wereld te creëren. Met Season 2 - Chapter 2 is Fortnite weer enorm populair, onder zowel spelers als streamers.


Na lang te moeten wachten, is donderdagmiddag eindelijk het nieuwe seizoen van Fortnite van start gegaan. Chapter 2 Season 2 staat in het teken van een strikt geheim verhaal, goud en Deadpool, waardoor Mathieu van der Poel en Mesut Özil weer een hoop nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Top secret
Season 2 brengt spelers weer een heleboel nieuwe content, iets waar de community al lange tijd op wachtte. Toen er een nieuw hoofdstuk van Fortnite begon, waren er veel spelers hyped en klaar voor een nieuwe ervaring van het spel. Helaas werkte ontwikkelaar Epic Games daar niet echt aan mee en voegde het in 5 maanden Chapter 1, maar weinig nieuws toe. In Season 2 is dit anders. De Fortnite-map kent een hoop nieuwe geheimzinnige plekken om te ontdekken.

Nieuw seizoen, nieuwe Battle Pass
Season 2 kent een eigen gloednieuwe Battle Pass. Hiermee kunnen spelers wederom, door te spelen en uitdagingen te voltooien, speciale outfits, gliders, emotes en meer vrijspelen. Er zijn in totaal meer dan 100 nieuwe cosmetische items verkrijgbaar. De Battle Pass kost 950 V-Bucks, de in-game valuta van Fortnite. Spelers die het vorige seizoen een beetje hun best hebben gedaan, kunnen deze eenvoudig aanschaffen.Keuzes maken
Nieuw aan deze Battle Pass is dat speler moeten kiezen aan welke kant zij strijden, die van Shadow of Ghost. Door een keuze te maken, krijgen spelers per personage andere content. Hiernaast is een de nieuwe mogelijkheid om een skin helemaal naar eigen stijl te maken. In de Upgrade Vault kunnen speler de skin Maya stylen.Deadpool
In Season 2 kunnen spelers hun borst nat maken voor een gloednieuw event. Marvel-personage Deadpool is namelijk zichtbaar aan het einde van de Battle Pass-trailer. Al eens eerder werkte Fortnite samen met de filmstudio. Zo had het in Chapter 1 een event rondom Avengers: Endgame.