Het grootste Nederlandse e-sportsucces van 2018 op een rijtje

30 december 2018

Voor Nederland is het dit jaar smullen geweest in allerlei sporten. Ook in e-sports draaiden de Nederlanders lekker mee. Hier het grootste Nederlandse e-sportsucces uit 2018.


G2 Thijs
Thijs Molendijk, die uitkomt voor G2, wist dit jaar een groot internationaal Hearthstonetoernooi te winnen. In het toernooi streden de beste spelers uit Europa en China tegen elkaar om een te gekke prijs, namelijk een Aston Martin. Toch koos G2 Thijs niet voor de auto, maar een lekker geldbedrag van 215.000 dollar. Ondertussen heeft de e-sporter zijn eigen huis gekocht.


ChrisJ
In Boedapest werd dit jaar een groot Counterstrike: Global Offensive toernooi gespeeld. Mousesports pakte daar de winst en Nederlander Chris 'ChrisJ' de Jong speelde daar een cruciale rol in. Van het uiteindelijke prijzengeld ontving hij zelf 50.000 dollar. Kijk hieronder hoe Mousesports zich naar de overwinning schoot.
ViolentPanda
Nederland ontbrak op het WK voetbal, maar in Rocket League was Nederland wel degelijk een beetje vertegenwoordigd. Jos 'ViolentPanda' van Meurs deed met zijn team Dignitas mee aan het wereldkampioenschap Rocket League en ging er daar zelfs met de winst vandoor. Samen verdeelde ViolentPanda en zijn team 100.000 dollar. Zie hieronder hoe ViolentPanda en zijn teamgenoten terugkijken naar hun finalewedstrijd.
Bonus
Wie niet zelf speelde, maar wel groots succes vierde, was manager Joey 'Youngbuck' Steltenpoot. Samen met Fnatic haalde hij de finale van het Wereldkampioenschap League of Legends, het grootste e-sportevenement ter wereld. Helaas sneuvelde Fnatic in de finale tegen het Chinese Invictus Gaming, maar een tweede plek is alles behalve beschamend.

Om dit overzicht e-sportsuccesen passend af te sluiten, hier een video van hét moment van Fabian 'Febiven' Diepstraten. Hoewel zijn jaar weinig succesvol was, wist hij toch voor dit lichtpuntje te zorgen door een Pentakill te halen in League of Legends. Hij versloeg alle spelers van het vijandige team en stelde zo de winst veilig voor zijn eigen team. Voor volgend jaar hoopt Febiven op meer, dus wordt vervolgd...