‘GTA-ontwikkelaar onder druk vanwege weinig games’

21 januari 2020

AFP
GTA 5 Rockstar Games

Volgens een game-insider zet de Amerikaanse uitgever Take-Two Rockstar Games onder druk vanwege het weinig uitbrengen van games. Het tempo waarop Rockstar games op de markt brengt, is de laatste jaren namelijk erg achteruit gegaan. Met Red Dead Redemption 2 en GTA 5 als enige volwaardige games.


SWEGTA, een betrouwbare insider van Rockstar, zegt op Twitter dat Take-Two op de maker van onder meer GTA 5 druk uitoefent om sneller games te ontwikkelen. In de periode van 2013 tot 2018 heeft Rockstar ook eigenlijk maar 2 echte games uitgebracht, namelijk Red Dead Redemption 2 en GTA 5. Laatstgenoemde verscheen in 2013 voor de vorige generatie, en werd later voor de PS4 en Xbox One uitgebracht. Poko poko
Als er gekeken wordt naar de reden waarom Rockstar de laatste jaren niet echt geneigd is geweest om veel games uit te brengen, komt dat waarschijnlijk door GTA 5. De game kwam in 2013 voor het eerst uit en is vandaag de dag nog steeds enorm populair. In 2019 harkte de game nog 534 miljoen euro binnen voor de ontwikkelaar.

Of Rockstar het misschien de handen vol heeft aan GTA 6, is nog maar de vraag. Het spel zou vele malen groter zijn dan de voorganger en neemt dus een hoop tijd in beslag om te ontwikkelen.