Nederlanders hebben het zwaar in Europese League of Legends competitie

17 februari 2019

LEC Esports Photos

De League of Legends European Championship (LEC) is in volle gang, maar de 3 actieve Nederlanders breken nog geen potten. Hier een overzicht van hun prestaties tot nu toe.


Febiven
Fabian Diepstraten, beter bekend als Febiven, komt als speler uit voor Misfits. Febiven en zijn team begonnen sterk aan de LEC, maar zijn nu weggezakt op de ranglijst. Afgelopen weekend verloren zij zelfs van de hekkensluiter, die daarvoor nog geen game gewonnen had. Met 4 gewonnen wedstrijden en 6 verliespartijen staat Misfits op een 7e plek uit 10.

Youngbuck
Joey 'Youngbuck' Steltenpoot is coach bij Fnatic, waar hij vorig jaar mee in de finale van het wereldkampioenschap stond. Nu een van de sterspelers is vertrokken, gaat het minder met het team. Youngbuck staat met zijn Fnatic op 3 keer winst en 7 keer verlies. Voorlopig staat het team daarmee op een 8e plek.

Special
Joran 'Special' Scheffer debuteerde dit weekend in de LEC. Zijn team, Excel, stond er slecht voor en veranderde de opstelling van hun team. Special kreeg een kans, maar kon zijn team niet aan een overwinning helpen. De Nederlander verloor 2 keer, maar liet zijn individuele klasse wél zien. Excel staat nu 9e.

Niet kansloos
Het is voor alle Nederlanders in de competitie nog geen uitzichtloos verhaal. De beste 6 teams plaatsen zich voor play-offs en in die play-offs kan iedereen winnen. Als de Nederlanders zich herpakken en zich voor de play-offs plaatsen, zien we hopelijk alsnog een Nederlander in Ahoy!