Nederlandse coach 1 zege verwijderd van Europees League of Legends-finaleweekend in Rotterdam

5 april 2019

Vrijdagavond strijdt Fnatic tegen Splyce om het laatste ticket naar Rotterdam. De League of Legends European Championships kroont daar op 13 en 14 april de Europees kampioen. De Nederlandse manager Joey 'Youngbuck' Steltenpoot kan er met Fnatic bijzijn.


Vorige week won Fnatic overtuigend van Vitality. Fnatic kwam zonder kleerscheuren uit de strijd en midlaner Nemesis sloot de laatste game af met een pentakill, door in zijn eentje het hele team van Vitality te doden.
Finales Ahoy
Door deze overwinning mag Fnatic nu tegen Splyce spelen. De winnaar van die wedstrijd mag op zaterdag 13 april in Ahoy strijden voor een plek in de finale op zondag 14 april. Wie Fnatic op die zaterdag kan tegenkomen wordt aankomende zaterdag 6 april bepaald.

Dan strijden Origen en G2 namelijk voor rechtstreekse plaatsing voor de finale. De winnaar mag in Ahoy dus op zondag 14 april de finale spelen. De verliezer van deze wedstrijd moet op zaterdag 13 april aantreden tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Fnatic en Splyce. Volg het hier live (vrijdag vanaf 17:30, zaterdag vanaf 16:30).