Ontknoping van de eDivisie: Ajax, Feyenoord en Heracles maken het spannend (video’s)

19 april 2018

Pro Shots

Het is bloedje moeilijk spannend in de eDivisie. Na speelronde 14 zijn er nog 4 ploegen die serieus kans maken op de titel. Ajax, Feyenoord, PSV en Heracles staan binnen 5 punten van elkaar terwijl er nog 3 wedstrijden gespeeld moeten worden. Alles is dus nog mogelijk.


Speelronde 15 was er 1 van uitersten. 2 favorieten verloren dure punten, en 1 van de 4 won met een monsterzege.

Tekst gaat door onder de Tweet.

Seizoensindeling
Een eDivisieseizoen bestaat uit 17 speelronden. Per jaar worden 2 seizoenen gespeeld, 1 op de Playstation 4 en de ander op de Xbox. De winnaars van beide seizoenen spelen uiteindelijk nog een wedstrijd tegen elkaar om uit te maken wie de beste is. Het seizoen op de Playstation is al gespeeld, dat werd gewonnen door Ali Riza Aygün van PSV. Vorig jaar werden beide seizoenen door Dani Hagebeuk van Ajax gewonnen.

Speelronde 15
Als Ajax, dat nu 2 punten voorsprong en een beter doelsaldo heeft dan Feyenoord, wint, kan het kampioenschap ze haast niet meer ontgaan. Voor PSV en Heracles is het 'do or die', want bij nog meer puntverlies is het einde verhaal wat betreft de titelkansen.

Ajax - VVV-Venlo
Dani Hagebeuk is met een wisselvallig seizoen bezig. Vorig jaar werd hij ongeslagen kampioen, maar dat is nu zeker niet het geval. Hij wisselt goede resultaten af met slechte en een echte lijn is niet te ontdekken. Wel weet Hagebeuk iedere wedstrijd wel het doel te vinden, maar verdedigen is niet zijn sterkste kant. Vorige week won hij de belangrijke wedstrijd tegen PSV nog door een mazzelgoal in de laatste minuten.
Hagebeuk wil dus heel graag winnen van VVV-Venlo dat op een 14e plek staat. Maar de speler van Ajax is het hele seizoen al de man die iedereen heel graag wil verslaan. Nick Cooiman ging dus duidelijk met een defensievere tactiek de wedstrijd in en probeerde veel balbezit te houden. Hagebeuk maakte veel acties, creëerde veel kansen, maar kwam niet verder dan 1-1 en verliest dus dure punten. Jaey Daalhuisen van Feyenoord heeft nog een wedstrijd tegoed en kan dus op gelijke hoogte komen.

Roda JC - PSV
Playstation kampioen Ali Riza Aygün verloor zijn laatste 2 wedstrijden al en moet deze speelronde echt punten gaan pakken om nog mee te doen in de titelstrijd. Hij speelt tegen Tom Heijnen van Roda JC. Heijnen was op de Playstation heel lekker bezig en eindigde dat seizoen als 2e, maar dit seizoen loopt het minder lekker bij de Limburger en staat hij 8ste.
PSV moet winnen om in te lopen op Ajax en Feyenoord, maar lijkt niet meer in de flow te zitten van het Playstation seizoen. Hij komt nog wel op voorsprong aan het begin van de 2e helft, maar krijgt vrijwel meteen ook een doelpunt tegen. De PSV'er maakt ook nog de 1-2, maar geeft de het dan weer uit handen. Uiteindelijk verliest hij de wedstrijd met 2-3, met weer een tegendoelpunt in de allerlaatste minuten van de wedstrijd. PSV is daarmee uitgeschakeld voor de titel.

Excelsior - Heracles
Op papier de topper van deze speelronde. De nummer 4 tegen de nummer 5. Excelsior eindigde op de Playstation op een 6e plek, Heracles eindigde 9e. Nu zijn de rollen omgedraaid en heeft Bryan Hessing zelfs nog een kans op de titel. Dan moet hij deze moeilijke wedstrijd tegen Levy Frederique wel winnen, want anders geldt voor hem hetzelfde als voor Aygün.
Hessing doet zichzelf en Heracles een groot plezier door in de eerste helft al 1-0 te maken. Excelsior komt dan nog wel terug naar 1-1, maar de speler van Heracles kan de druk goed aan en wint uiteindelijk met 1-3. Hierdoor doet Heracles nog mee om de titel en staat het nog maar 3 punten achter op de nummer 1.

Feyenoord - Willem II
En er is een nieuwe nummer 1 in de eDivisie. De beelden zijn nog niet uitgezonden, maar de uitslag van Feyenoord tegen Willem II is wel al uitgelekt. Feyenoord won die wedstrijd met 8-1 en komt daarmee op een gelijk aantal punten met Ajax. Maar door deze monsterscore heeft de club uit Rotterdam wel een beter doelsaldo en gaat Jaey Daalhuisen dus recht op de titel af.

Speelronde 16 en 17
Met nog 2 speelronden te gaan zijn er dus nog 3 kanshebbers op de titel. Feyenoord ligt op pole position met nog wedstrijden tegen middenmotor Sparta en laagvlieger Heerenveen. Ajax speelt nog tegen AZ en Excelsior, beiden uit het linkerrijtje. Heracles moet 2 keer winnen van middenmotors FC Utrecht en Sparta.