Professioneel Fortnite-speler beschuldigd van vals spel in WK-kwalificaties

30 april 2019

De kwalificaties voor het Fortnite WK zijn in volle gang en de beste spelers van de wereld nemen het tegen elkaar op. Ze verdelen samen 100 miljoen dollar. Natuurlijk spelen ze allemaal eerlijk.... toch?


Deelnemer HighSky van het team Raised by Kings heeft zo zijn bedenkingen bij de prestaties van concurrent XXiF. Het lijkt erop dat hij hulp kreeg van 2 vrienden, die zich al niet meer konden kwalificeren voor het WK.

Schuldig?
Epic Games, de organisator van het toernooi, heeft nog niet gereageerd op het voorval. Een van de andere deelnemers aan de kwalificatie roept in ieder geval op om 'geen valsspelers toe te laten bij het WK'. SypherPK van Luminosity Gaming is 'blij dat cheaters gepakt worden' en gaat er al van uit dat XXiF schuldig is.

Eerdere beschuldiging
Het is niet de eerste keer tijdens deze kwalificatiereeks dat een speler wordt beschuldigd van vals spel. Eerder werd speler Dubs fn beschuldigd van het gebruik van programma's die voor hem richten. Hiervoor bleek onvoldoende bewijs en Dubs fn behield zijn plek in de kwalificatie.