PSV’er Pinna en Nederlander Vinken plaatsen zich voor WK FIFA

14 juli 2019

Waar Joey Calabro van Ajax er een week geleden niet in slaagde om zich voor het WK FIFA 19 te plaatsen, is dat Lev Vinken en Stefano Pinna wel gelukt. De Nederlander en de Belg wisten zich via een kwalificatietoernooi naar het WK te spelen. Lev Vinken heeft zelfs de finale van het kwalificatietoernooi gehaald.


In het kwalificatietoernooi strandde Pinna al in de laatste 16-ronde, maar hiermee behaalde de PSV'er meer dan genoeg punten om zich te plaatsen voor het WK FIFA 19. Tijdens eerdere internationale toernooien had Pinna namelijk al punten verzameld.

Finale
Ook Lev Vinken is door die eerder verdiende punten al geplaatst voor de eindronde, maar hij zit nog steeds in het toernooi en zal zo hier te zien zijn, wanneer hij de finale speelt. Als hij die wint, gaat hij met 75.000 dollar naar huis. Vinken komt uit voor het professionele Mkers-team.

Ajax
Naast Vinken is ook een andere Nederlander aanwezig tijdens het WK FIFA 19. Dani Hagebeuk, die uitkomt voor Ajax, heeft zich ook voor het eindtoernooi geplaatst en zal samen met Vinken de Nederlandse trots verdedigen. Een teamgenoot van Hagebeuk, de Braziliaanse Tore, heeft zich ook geplaatst.