Roep je Fortnite-squad bijeen, donderdag nieuw seizoen

19 februari 2020

Fortnite
Fortnite Season 2 Chapter 2

Fortnite heeft even op zich moeten laten wachten, maar donderdagmiddag is het eindelijk weer zo ver. Een nieuw seizoen van de Battle Royale-game. Op 20 februari gaat het 2e seizoen van Chapter 2 van start en dat belooft weer veel nieuwe content.


Afgelopen seizoen ging de boel op zwart in Fortnite. De map werd vervangen en er ging er een nieuw hoofdstuk van de game van start. In Chapter 1 vertelde Epic Games ieder seizoen een verhaal om een nieuw seizoen te teasen. Dit seizoen is dat niet het geval en was het lange tijd onduidelijk wat een nieuw seizoen zou brengen. Seizoen 1 werd zelfs verlengd. Het lijkt er nu op dat het aankomende seizoen goud gaat worden.

Heleboel hints
Via social media geeft ontwikkelaar Epic Games hints weg, zoals het dat in voorgaande seizoenen ook veel deed. Het begon maandag met een wel heel geheimzinnig bericht met de kop 'Transmission Intercepted'. Op plekken waar normaal gesproken tekst hoort te staan, stonden zwarte vlekken met een gouden hand er onder, à la de Bende van de Zwarte Hand van Pietje Bell. In de 3 opvolgde posts verschijnt er een gezicht in de afbeelding. Eerst is er een silhouette zichtbaar, dat beetje bij beetje verandert in een goud gezicht met allerlei woorden er omheen. Waaronder 'handlanger', wat lijkt op een hoofdpersonage in het verhaal van Season 2. Geheimzinnig gedoe
In de daaropvolgende berichten zijn explosieve items te zien, waaronder een tnt-staaf, een gasfles en een raket. Per post onthult Fortnite een nieuw stuk van de geheimzinnige tekst. Op het moment van schrijven luidt de tekst: "Classified == Unredacted, [ ] == Kaboom, Codename == [ ] FN.CH02.S02, 022020."

Op de website van Epic Games schrijft de ontwikkelaar: "Met de toevoeging van de 11.50-update wordt Hoofdstuk 2 - Season 2 nu naar verwachting donderdag 20 februari gelanceerd. Hoofdstuk 2 - Season 2 zal worden voorzien van [ ], met meerdere [ ]. We kunnen je nog niet alle geheimen van het volgende seizoen melden..." Nog even geduld hebben dus. Mathieu van der Poel heeft er in ieder geval al veel zin in. De veldrijder heeft speciale Fortnite-schoenen.