Seizoen 5 van Call of Duty Warzone: dit kun je verwachten

4 augustus 2020

Activision

Seizoen 5 van Call of Duty Warzone gaat woensdag live en voor het eerst sinds de launch van de game verandert de map flink. We zetten voor je op een rijtje wat je kunt verwachten in de nieuwe update.


De map
Verdansk krijgt een flinke make-over en dat is maar goed ook. Het spel werd de laatste weken een beetje saai omdat de spelers al heel lang op dezelfde map spelen. Daar komt dus verandering in.

- Eindelijk wordt Stadium een leuke spot om te landen. Voorheen zag je daar alleen kansloze teams campen met hun loadout, maar nu wordt het dak er vanaf geblazen! De grote blauwe koepel op het dak wordt geopend en ín Stadium kun je vanaf de update ook komen. Een heel nieuwe area om te verkennen en te spelen dus!

- Train Station krijgt ook een update. Je kunt vanaf de update binnenin het treinstation komen, in plaats van alleen die paar gangen die de ene kant met de andere kant verbinden.

- Over treinen gesproken: er rijdt vanaf seizoen 5 een echte trein door de map, over de in seizoen 4 aangelegde rails. De enorme unit maakt z'n rondjes en vernietigt auto's als die in de weg staan. Je kunt er op springen, landen en op blijven staan. Om vette gevechten mee te maken of om juist snel te ontsnappen!

- Op veel gebouwen in Downtown zie je nu nog vooral veel snipers, maar die kun je er in de nieuwe update veel makkelijker vanaf krijgen. Niet alleen kun je via de trap of de lift het dak van binnenuit pushen, er komen ook kabels aan de buitenkant te hangen die je helemaal naar het dak brengen. Als je met je team tegelijk pusht via die 3 mogelijkheden tegelijkertijd, krijg je die snipers en campers zo van hun favoriete dakje!

Wapens
Er zijn weer gratis wapens te verdienen in de Battle Pas. Op tier 15 krijg je een SMG, de ISO. Die wordt door Call of Duty zelf omschreven als: een snelle rate of fire die licht is en bedoeld is voor de gevechten van dichtbij. Het klinkt een beetje als een kruising tussen een P90 en de Vector.

Het andere wapen is de AN-94. Een AR (Assault Rifle) met een opvallende statistiek: de eerste 2 kogels volgen elkaar razendsnel op, waarna de recoil pas inkickt. Denk een beetje in de richting van de AK-47 of de Galil.

Multiplayer
Ben je niet zo van Warzone en speel je liever Multiplayer? Ook jij komt aan je trekken. De update bevat 4 nieuwe maps in de andere modes dan Warzone: Suldal Harbor (multiplayer), Petrov Oil Rig (multiplayer), Livestock (Gunfight) en Verdanks International Airport (Ground War).

Wartracks
Naast al die dingen is er natuurlijk ook de Battle Pass die helemaal vernieuwd wordt en waarin je van alles kunt verdienen. Nieuwe Operators, uiterlijkheden voor je voertuigen, Blueprints voor je wapens én iets nieuws: Wartracks. Niet meer en niet minder dan muziekjes die afspelen zo gauw je in een auto of helikopter stapt.

Ruimte
De update neemt voor de Playstation 4 in totaal 33,9 GB aan ruimte in beslag. Voor de Xbox is het nog iets meer: 49,8 GB.