Steeds meer details bekend over EA Sports FC: ook licentie van Eredivisie

7 april 2023

Getty Images

Het einde van het populaire voetbalspelletje FIFA nadert. Na dit seizoen stopt de samenwerking van EA Sports met de wereldvoetbalbond en gaat het verder als EA Sports FC. Over die game komen steeds meer details naar buiten.


Goed om te weten voor de Nederlandse voetbalfans: ook de Eredivisie is van de partij. Je kunt dus gewoon een carrière beginnen met jouw favoriete club, mits die op het hoogste niveau acteert. Wat weten we verder?

Details EA Sports FC


Het logo (zie onderin) werd onthuld en ook kwamen er verdere details naar buiten. Geen zorgen, clubs als London White FC of Manchester Red komen er niet. EA Sports heeft de licenties van 30 competities tot nu toe, waaronder ook de Premier League. Die ontvangen iets meer dan 500 miljoen euro voor die deal. Enkele details:

- 19.000 volledig gelicenseerde spelers
- 700 teams
- 30 competities
- Support van meer dan 300 wereldwijde voetbalpartners

Tijdens de aankomende speelronde is er veel promotie te zien rondom EA Sports FC, laat de gameontwikkelaar weten in een persbericht. In juli komt er meer info uit over de game, die - volgens de geruchten - wellicht eerder komt dan de normale releasedatum (september).

Boodschap EA
"Hier begint het verhaal van EA SPORTS FC. We bouwen voort op 30 jaar leiderschap en geschiedenis met het creëren van ervaringen die de wereldwijde voetbalgemeenschap samenbrengen, en we gaan verder met een toekomst waarin de fan centraal staat", aldus Nick Wlodyka van EA Sports. "EA SPORTS FC wordt een symbool voor de sport, een symbool van innovatie en verandering, en we kunnen niet wachten om onze fans in juli meer te laten zien over wat er komen gaat."