🎮 | Team of the Season Eredivisie: PSV’er Xavi Simons de beste, opvallend lage rating Orkun Kökcü

29 april 2023

Pro Shots
team-of-the-season-fut-eredivisie-2023

Het einde van het voetbalseizoen nadert en dus is het op de populaire videogame FIFA weer tijd dat alle Team of the Seasons gereleased worden. Vrijdag was het de beurt aan de Eredivisie. En daar zaten best wat opvallende dingen bij.


PSV'er Xavi Simons heeft het beste kaartje ontvangen van EA Sports. De 20-jarige middenvelder heeft een rating van 93 en kost op dit moment zo'n 1,2 miljoen coins. Achter Simons komen Ajacieden Dusan Tadic (92) en Steven Bergwijn (91) en Feyenoorder Lutsharel Geertruida (91).

Orkun Kökcü
Orkun Kökcü heeft een opvallend lage rating met 'maar' 89. Vorig seizoen kreeg de Turkse middenvelder van Feyenoord een kaartje van 91. Dit seizoen is Kökcü de absolute uitblinker bij Feyenoord met ongeveer dezelfde statistieken als vorig jaar. Desondanks moeten de Feyenoord-fans het doen met een kaartje van 89.

Maar 8 spelers?
Het is een Team of the Season, maar ondanks dat zijn er vooralsnog maar 9 spelers uit de Eredivisie die een kaartje hebben. EA Sports maakte 8 namen bekend en daar kwam later op vrijdag nog een 9e bij: David Hancko. De Slowaak heeft een rating van 88 en is te verdienen via doelstellingen. Er komen uiteindelijk nog 2 spelers bij. Wie dat zijn, is niet bekend.