Thorben harkt flink centen binnen met Fortnite

2 juli 2018

ANP

Hij hoort bij de beste 20 Fortnite spelers van de wereld en is de beste van Nederland: Thorben van Berkel uit Uden weet niet wat hem overkomt sinds zijn YouTube kanaal meer dan 130.000 abonnees heeft.


"Dat kinderen met je op de foto willen omdat ze je een held vinden, ik vind het insane", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

YouTube start
Eigenlijk was het YouTube-kanaal van 'vThorben' meer een grap omdat zijn vrienden het grappig vonden om hem te zien gamen. "De boel ontplofte nadat ik een paar potjes had gewonnen. Daar moest ik even mee leren omgaan, met al die aandacht. Opeens willen er allemaal mensen met je op de foto."

Inspirator en held
Dat andere gamers de bijdehante gamer / YouTube-ster als inspirator en held zien, is totaal onverwacht voor de gamer. "Ik startte mijn kanaal op aanraden van vrienden die het leuk vonden om naar mij te kijken als ik aan het spelen was."

Centen harken
Dat bleek een goede actie want inmiddels verdient Thorben een leuk bedrag met Fortnite: "Ik kan er inmiddels goed van leven, krijg veel aanbiedingen van sponsoren en bedrijven. En zo nu en dan krijg ik donaties van kijkers. Gewoon omdat ze het leuk vinden wat ik doe. Hoeveel ik precies verdien? Dat wil ik liever niet in de media hebben, laten we het erop houden dat het beter verdient dan een gemiddeld salaris." En dat kan nog meer worden als hij straks grote internationale toernooien gaat winnen.

Lees het hele artikel in het Brabants Dagblad.