Wordt de Nederlandse ‘Febiven’ eindelijk weer de beste in League of Legends?

7 januari 2019

Het is lang geleden dat we echt iets van Fabian Febiven Diepstraten hebben gezien of gehoord. De League of Legends speler heeft een lastige tijd achter de rug, waarin goede resultaten uitbleven. In de League of Legends European Championship (LEC) die 18 januari van start gaat, zal hij gretig op zoek gaan naar succes.


Sinds zijn vertrek bij Fnatic in 2016 wil het niet meer vlotten bij de 22-jarige Nederlander. Na een mislukt avontuur met H2k in 2017 verhuisde hij naar Amerika, op zoek naar nieuw geluk. Ook daar was het vaker net niet dan net wel. Met Clutch Gaming bleef hij hangen in de middenmoot van de Noord-Amerikaanse League of Legends competitie.

In 2019 keert hij terug naar Europa om zijn talent weer te laten spreken.

Supercomeback
In 2016 werd hij gezien als een van de beste midlaners van het continent, zo niet de wereld. Die status is de afgelopen jaren flink verwaterd. Als Febiven het nog in zich heeft is 2019 zijn ultieme kans op een revancheverhaal. Bij Misfits komt hij terecht in een heus superteam, met talent op alle posities. Als Febiven in 2019 niet slaagt, ziet de toekomst er somber uit voor de Nederlander.

Er is genoeg reden om te geloven in een supercomeback van Febiven in de Europese competitie. In 2018 liet hij zijn individuele klasse veelvuldig zien en hij haalde de eerste Pentakill uit zijn carrière, toen hij in zijn eentje alle tegenstanders versloeg.

Kers
Hij heeft de potentie, hij heeft het team. Alle ingrediënten zijn er. Het is aan Febiven om de taart te bakken en daar eigenhandig een kers op te zetten.