WOW! AZ stunt met binnenhalen clubloze Nederlands kampioen FIFA

9 september 2019

Team Gullit

AZ zet een flinke stap met het binnenhalen van 2 goede eSporters. Nederlands kampioen FIFA Dani Visser maakt de overstap naar Alkmaar. Net als groot talent Jens van der Flier, die uitkomt voor Team Gullit.


Dani Visser zorgde vorige jaar voor een flinke stunt door landskampioen te worden met De Graafschap. Helaas voor hem degradeerde De Graafschap in het echte voetbal, waardoor Visser als kampioen zonder club kwam te zitten.

Met de komst van Visser en Van der Flier heeft AZ 3 wereldtoppers in huis. Aristote Ndunu is de 1ste eSporter ooit bij AZ en zal samen met de 2 nieuwkomers een team vormen. Wie AZ gaat vertegenwoordigen in de eDivisie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Team Gullit
Met het aantrekken van beide spelers laat AZ zien dat zij naar de top willen. Naast het binnenhalen van de spelers, heeft AZ ook een 3-jarig partnership gesloten met Team Gullit. In 2018 is Team Gullit opgericht door Ruud Gullit . Het is de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academy ter wereld. Bij AZ eSports zorgt Team Gullit voor professionele begeleiding bij de eSporters en zal hen ondersteunen op strategisch gebied.

Flinke stap vooruit
Bij AZ zijn ze erg enthousiast over de 2 nieuwe eSporters. Frank Jonker, Manager Marketing bij AZ: ‘’Met Dani Visser halen we de huidige nummer 1 van Nederland binnen en zetten we op sportief vlak een flinke stap vooruit binnen de eSports wereld. Jens is een jongen uit de regio. Hij heeft veel potentie om in de toekomst tot de absolute wereldtop te gaan behoren. Het aantrekken van Jens van der Flier past bij onze filosofie, waarin wij jonge talenten de ruimte geven om zich te ontwikkelen.’’