Diverse media: ‘Sportscholen mogen weer open, buiten sporten kan tot 20.00u’

13 januari 2022

Haagse bronnen verwachten dat de regering wat versoepelingen aankondigt in het coronabeleid. Zo lijken de sportscholen ook weer open te mogen. Dat schrijven diverse media deze donderdagmiddag.


Volgens RTL Nieuws mag buitensporten tot 20.00 uur en wordt binnen sporten onder voorwaarden mogelijk. Wat precies de regels en de voorwaarden worden, is nog niet uitgelekt.

Lockdown
De soort van lockdown die medio december 2021 inging loopt tot en met vrijdag 14 januari. Het kabinet neigt ernaar om bezoek aan niet-essentiële winkels weer toe te staan, maar dan wel op afspraak. Voor kappers en andere contactberoepen geldt hetzelfde. Universiteiten, hogescholen en het mbo mogen weer fysiek lesgeven, dus niet alleen online.

Vrijdagavond 19.00 uur komt er een persconferentie met premier Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers. Dan weten we precies wat de regels worden.

OMT
Het Outbreak Management Team sprak woensdag over de nieuwste RIVM-prognoses en diverse versoepelscenario’s. De experts bogen zich over de vraag wat allemaal (deels) open kan. Maar als er al iets kan, zal het 'in kleine stappen gebeuren', meldde een bron eerder.