✅ Alles doet het bij Max Verstappen tijdens 3e vrije training op Jeddah: P1

4 december 2021

De 3e en laatste vrije training op het Jeddah Corniche Circuit zit erop en bij team Red Bull hebben ze het uurtje benut om elk schroefje en moertje op z'n goede plek te zetten. Max Verstappen zette de snelste tijd neer, Lewis Hamilton de 2e.


Free practice 3 was een kwartiertje bezig toen Max Verstappen zich er ook mee ging bemoeien. Hij had zachte banden onder zijn Red Bull laten leggen. Op dat moment hadden de Mercedes-boys Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de snelste rondes in handen.

Even later maakte HAM een spin in bocht 1 (tekst loopt door na video):


Na dik een half uur trapte Verstappen het gaspedaal echt voluit in: pats, de snelste tijd! Hamilton dook de pit in en na zijn terugkeer bleef hij op 0,4 seconden van Max' tijd steken.

Slotfase

Met nog 10 minuten op de klokken voerde de WK-leider de FP3-lijst aan met 1:28,105. Hamilton volgde op 0,2909, terwijl Bottas het flink liet afweten op P6 met een marge van 0,914. Alpha Tauri-driver Yuki Tsunoda deed het lekker op P3.

De sessie eindigde met nog een minieme verbetering van Verstappens tijd, terwijl Hamilton dat op zijn schermpje kon volgen, want zijn Mercedes stond in de pitbox. Checo Perez was nog even snel naar P3 gesneakt.