2e comeback van Hülkenberg in Formule 1: Duitser vervangt Stroll in de Eifel

10 oktober 2020

REUTERS

Nico Hülkenberg staat wederom voor een korte terugkeer in de Formule 1. Ditmaal is Lance Stroll niet fit genoeg bevonden om te starten en dus is de 33-jarige Duitser in de GP van de Eifel zijn logische vervanger. Hij heeft toestemming gekregen om voor Racing Point te starten in de kwalificatie en race.


Eerder dit seizoen vulde Hülkenberg op Silverstone al 2 raceweekeinden het Racing Point-zitje van Sergio Pérez, die besmet was met het coronavirus. Nu Stroll vanwege gezondheidsklachten, wellicht uit voorzorg, niet kan rijden was de keuze voor ‘de Hulk’ een gemakkelijke. Hij is immers meer gewend aan de auto dan bijvoorbeeld Stoffel Vandoorne. Bovendien was Hülkenberg sowieso al in de buurt vanwege verplichtingen voor de Duitse televisie.

Sneltest
Hülkenberg arriveerde eerder vanochtend op het circuit en onderging daar een sneltest om toegang te krijgen tot de Formule 1-bubbel. Die was negatief en dus mag hij zich opnieuw gaan bewijzen. De Duitser is nog altijd vastberaden zijn terugkeer te maken in de koningsklasse.