6 activisten voor de rechter na levensgevaarlijke protestactie tijdens F1 op Silverstone

5 juli 2022

screenshot
protest-f1-groot-brittannie-silverstone

6 van de actievoerders die tijdens de Formule 1- race op Silverstone afgelopen zondag op de baan gingen zitten, hebben zich voor de rechter moeten melden.


De 6 demonstranten gingen vlak na de start van de race op de baan zitten, waar ze gelukkig razendsnel weggesleept werden door de marshalls. Door de keiharde crash van Zhou Guanyu gold er echter een rode vlag, waardoor de bolides die op weg waren naar de pits, relatief langzaam voorbij de demonstranten reden.

Aanklacht
De politie van Northamptonshire liet na de race weten dat er 7 mensen waren aangehouden voor de actie, die gericht zou zijn tegen het gebruik van olie. 6 van hen stonden dinsdag al voor de rechter. Zij zijn aangeklaagd voor het 'samenspannen om overlast te veroorzaken'. Een 7e is vrijgelaten.

Reactie Stefano Domenicali
"De actie is totaal onverantwoord", liet Stefano Domenicali al weten, de CEO van de Formule 1. "Mensen mogen protesteren, maar om de baan op te rennen en daarmee voor zeer gevaarlijke situaties te zorgen, is ongelooflijk stom. Dit is onacceptabel. We hebben vrijheid van meningsuiting, maar dit is echt belachelijk."