Actievoerders willen met ‘menselijke ketting’ het strand bij Zandvoort voor F1-teams afsluiten

26 februari 2020

ANP

Het duurt nog even tot de GP van Zandvoort begint, maar natuurliefhebbers maken zich nu al flinke zorgen over de F1-teams die over het strand van Noordwijk naar Zandvoort willen rijden. Daar zijn actievoerder het niet mee eens! 'honderden mensen' zouden bereid zijn om een menselijke ketting te maken en zo het strand af te schermen van de F1-wagens.


Mensen zijn boos dat de auto's over het strand naar het circuit mogen rijden, omdat ze dan dwars door een natuurgebied heen moeten. Organisator Koen Zonneveld vertelt aan NH Nieuws dat mensen graag op hun vrije dag op het strand gaan staan om zo de F1-teams tegen te kunnen houden.

Verboden voor wandelaars
Het plan is om het konvooi van de de raceteams te laten stoppen bij Noordwijk, Langelderslag en Zandvoort. Wandelaars en hardlopers mogen eigenlijk niet eens in het gebied komen, maar voor de F1 wordt nu een uitzondering gemaakt. Dat schiet de natuurliefhebbers in het verkeerde keelgat.

Speciale voorwaarden voor strandritje
Tijdens de GP van Zandvoort zullen een aantal teams in Noordwijk zitten. Om vertraging te voorkomen willen ze over het strand naar Zandvoort karren. De gemeente Zandvoort laat aan het AD weten dat ze niet zomaar wanneer het ze uitkomt het strand op mogen rijden. "In principe gebeurt het vervoer over het strand niet, tenzij het strikt noodzakelijk is. Denk hierbij aan enorme files of als helikoptervervoer niet mogelijk is."