Albon: Toro Rosso krijgt niet wat het verdient

6 mei 2019

AFP

Toro Rosso-coureur Alexander Albon vindt dat zijn team tot nu toe minder punten heeft gescoord dan het eigenlijk zou moeten hebben. "We krijgen niet echt wat we verdienen", zegt hij tegen Autosport.com.


"We zijn snel in de kwalificaties, Daniil (Kvyat, zijn teamgenoot, red.) bewees dat al in Bakoe. En in de vorige races was de auto ook al snel", meent de Thaise coureur. "Het probleem is dat er altijd wel ergens iets mis was, waardoor het niet onze kant op viel. We hebben niet het aantal punten dat we met deze pace moeten hebben", aldus Albon.

De 23-jarige F1-debutant gelooft wel in een ommekeer. "Ik weet zeker dat we terug kunnen knokken, want ik weet dat de auto snel is. Hij voelde goed aan tijdens de race in Bakoe en ik was blij met de balans."

Albon maakte zijn debuut in de Formule 1 bij de Grand Prix van Australië in maart dit jaar en pakte zijn eerste punten met een 9e plaats bij de GP van Bahrein 2 weken later. Hij staat momenteel met 3 punten 15e in het kampioenschap, 1 plekje boven zijn teammaatje Kvyat (1 punt).