Alexander Albon ook in 2020 teamgenoot Max Verstappen

12 november 2019

AFP

Alexander Albon rijdt ook in 2020 voor Red Bull. De Britse Thai nam na de zomerstop het stoeltje over van Pierre Gasly, die zwaar teleurstelde bij de renstal.

Voor het zitje naast Max Verstappen waren lange tijd 3 gegadigden. Naast Albon zou Gasly terug kunnen keren, maar ook Daniil Kvyat werd in overweging genomen. 

Gasly leek zijn vertrouwen bij het zusterteam Toro Rosso weer te hebben hervonden, maar Albon leek tegen de druk van Red Bull bestand. De Formule 1-debutant eindigde elke race in de top 6.

Genoeg potentie
"Alex heeft extreem goed gepresteerd sinds hij zijn debuut maakte bij Red Bull tijdens de Grand Prix van België", legt teambaas Christian Horner de keuze uit. "Zijn resultaten, 7 keer in de top 6, spreken voor zich. Zijn reputatie als felle coureur blijft groeien. Hij heeft nog genoeg potentie en we kijken er naar uit om in 2020 Alex ook naast Max te zien."

Uiteraard is de 23-jarige Albon verheugd met zijn aanblijven. "Ik ben erg blij dat ik langer met Max mag rijden en ik weet hoeveel geluk ik heb. Ik ben het team extreem dankbaar."