Alexander Albon reageert zelf op Red Bull-promotie: ‘onwerkelijk’

13 augustus 2019

Motorsport Inc

24 uur nadat Alexander Albon de overstap maakte van Toro Rosso naar Red Bull Racing, reageert de Britse Thai zelf over de opmerkelijke promotie. Na een half jaar maakt hij nú al promotie in de Formule 1.


De rijderswissel bij Red Bull al een tijdje in de lucht, maar maandagmiddag was het dan officieel. Pierre Gasly en Alexander Albon wisselen van ploeg en zo krijgt Max Verstappen een nieuwe rijder naast zich. In de tussentijd hebben we al veel reacties gehoord. Zo noemde Red Bull zelf het een "unieke situatie dat er 4 getalenteerde coureurs onder contract staan" en bleef Max vrij nuchter over zijn nieuwste collega.

Albon reageert zelf als volgt op zijn promotie. "Onwerkelijk dat ik deze enorme kans bij Red Bull Racing heb gekregen. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie vertrouwen in mij en het feit dat jullie dit mogelijk maken. Het is een sprong in het diepe, maar ik heb mijn zwembroek aan!" Ook laat de pas 23-jarige Albon weten wie hij allemaal dankbaar is. "Ik wil iedereen bij Toro Rosso bedanken, vooral Franz Tost (teambaas van Toro Rosso) voor de enorme kans in de Formule 1 en de aanhoudende steun".

Resultaten Albon en Gasly
Alexander Albon staat op dit moment 15e in het WK-klassement voor de Formule 1. Na 12 races heeft hij 16 punten op zak, wat 9 minder is dan (inmiddels voormalig) ploeggenoot Daniil Kvyat. Voor Pierre Gasly hing door zijn resultaten een vertrek langer in de lucht. Hij haalde tot nu toe 63 WK-punten, wat bijna drie keer zo weinig is als Max Verstappen.