In Almere zijn ze druk bezig om de F1 naar Nederland te halen (video)

30 november 2016

Als het aan de mannen van Race Park Almere ligt, wordt er vanaf 2019 weer een Formule 1 Grand Prix in Nederland gereden. De bedenkers zijn druk bezig met de plannen voor een mooie racebaan in Flevoland. Volgens de site moet de baan net zo uitdagend worden als Suzuka, Silverstone en Spa-Francorchamps.


Door de fantastische prestaties van Max Verstappen, is de aandacht voor de Formule 1 in Nederland enorm gegroeid. Dat is de reden dat er nu een concept op tafel ligt voor Race Park Almere. Er zijn nog wel veel sponsors en initiatiefnemers nodig om het plan te verwezenlijken.

Over het circuit
"Het 5.800 meter lange GP circuit telt 22 bochten, 14 naar rechts en 8 naar links. Er zijn 4 vol gas bochten en 6 inhaalpunten. Formule 1-auto's gaan 6 keer per ronde over de 300 km/u. Het Grand Prix-circuit is ontworpen voor de Formule 1 maar ook richt de organisatie zich op MotoGP, World Superbikes, DTM, WTCC, WEC, Blancpain Series, F3 en Formule E."

De plannen klinken liefhebbers aangenaam in de oren, maar er zijn nog wel wat bergen te verzetten. Sportnieuws schreef eerder het kritische artikel: Waarom de Formule 1 onder Bernie Ecclestone nooit naar Nederland komt.