‘Alonso keert niet terug in Formule 1 met McLaren’

5 juli 2019

ANP
Alonso

Fernando Alonso heeft volgend jaar nog niets doen, maar lijkt niet bij zijn werkgever McLaren te gaan rijden in de Formule 1. Sterker: de Spanjaard staat op punt van vertrekken. Het nieuws komt na het debacle bij de Indy 500, waar de combinatie McLaren-Alonso zich niet eens plaatste voor de hoofdrace.


Volgens Motorsport Magazine is het vertrek van Alonso al in kannen en kruiken. Het haalt een naamloze woordvoerder van de renstal aan, die zegt dat er 'geen plannen zijn om hem in te zetten tijdens F1-tests dit seizoen'. Ook zegt hij of zij dat de focus volledig op de huidige coureurs Carlos Sainz en Lando Norris ligt - die het overigens goed doen in de sterk verbeterde McLaren.

Silly Season
Nu Alonso vogelvrij is, kan de geruchtenstroom weer op gang komen. Zo wordt de tweevoudig wereldkampioen voorzichtig aan Ferrari gelinkt. De eeuwig mopperende Sebastian Vettel krijgt daar de doel niet aan de praat en wordt op zijn beurt genoemd om het stoeltje van Valtteri Bottas bij Mercedes over te nemen. Alonso zou dan weer bij Ferrari kunnen instappen.

Andere doelen
Aan de andere kant wil Alonso natuurlijk liever zijn 'Triple Crown' volmaken dan bij een middenmoter in de F1 instappen. Hij kan ervoor kiezen om met een ander team de Indy 500 te gaan rijden. Ook wordt hij getipt om volgend jaar Dakar te gaan rijden. Na zijn vertrek bij McLaren is hij in elk geval vogelvrij.

Alonso reed in 2007 en tussen 2015 en 2018 voor McLaren in de F1 en de laatste 2 jaar ook in de Indy 500. Eerder dit jaar won hij echter de 24u van Le Mans voor de 2e keer met Toyota.