Alonso: ‘Ik draai een zeer, zeer goed seizoen’

9 augustus 2017

Getty Images

Fernando Alonso kende een dramatische eerste seizoenshelft, zou je zeggen. Van de 10 races die hij meedeed, kwam hij in zijn McLaren maar 3 keer over de eindstreep. Toch kijkt de 36-jarige Spanjaard heel erg tevreden terug op zijn eigen prestaties.


"Als team kunnen we niet tevreden zijn met het verloop van dit seizoen", geeft Alonso toe tegen Motorsport.com. "Afgelopen jaar was plaats 9 of 10 ons gemiddelde, dit jaar hebben we het lastiger. Maar persoonlijk gezien is dit een zeer, zeer goed seizoen. Met de 2017-bolides kan ik weer mijn eigen rijstijl toepassen."

Lees ook: Een traantje laten voor Fernando

Niet zo gek
En dat is niet heel gek. Want als je in de auto van McLaren dit seizoen toch nog tot 10 punten komt, is dat best knap. Maar het is natuurlijk niet waar een 2-voudig wereldkampioen voor wil racen. En dus moet het beter bij zijn team, en dat weet-ie.

"We werken hard om de prestaties en competitiviteit van afgelopen jaar terug te vinden. Dit jaar moeten we beter presteren, dat is onze ambitie. Dit is niet waar we willen en horen te staan."

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht