Alonso staat voor heftig kwalificatieweekend in Indy 500

19 mei 2017

ANP

Voor Fernando Alonso komen er 2 hele bijzondere weekenden aan. De Spaanse Formule 1 coureur gaat voor het eerst in zijn leven deelnemen aan de Indy 500. Het kwalificatieweekend staat voor de deur en Alonso heeft zijn eerste 4 trainingsdagen erop zitten. Volgend weekend is de race en dit weekend is cruciaal voor Alonso om zich goed voor te bereiden en natuurlijk te kwalificeren. Volgens zijn coach Gil de Ferran moet de Spanjaard zich op het ergste scenario voorbereiden.


Extra vermogen
In de Indy 500 is het gebruikelijk dat tijdens de laatste 6-uur durende trainingssessie die standaard op vrijdag is, de auto's 30 pk aan extra vermogen krijgen. Het zal dan extreem snel gaan en de coureurs zullen snelheden behalen van 370 kilometer per uur. Vervolgens zullen de coureurs zich op zaterdag en zondag gaan kwalificeren waarna er op maandag en vrijdag nog 1 uurtje getest mag worden. Volgende week zondag is de echte race, waardoor Alonso niet zal kunnen deelnemen aan de Grand Prix van Monaco. De race waarbij hij in 2006 en 2007 de beste was.

4de trainingstijd 
Voor de Spanjaard, die donderdag nog de vierde tijd noteerde met een gemiddelde van 363 kilometer per uur, zal het komend weekend nog net wat harder gaan. De kwalificatie voor de Indy 500 bestaat uit 2 delen. In eerste instantie zullen de coureurs in totaal allemaal 4 rondjes afleggen op de oval van Indianapolis. Vervolgens gaan eerst de nummer 10 t/m 33 de startplekken verdelen. Daarna mogen de grote mannen beslissen wie waar zal starten op de eerste 3 startrijen en welke coureur vanaf pole position mag vertrekken.

Alonso heeft er zin in
De Spanjaard zelf kijkt er naar uit: “De auto voelde vanaf het begin al best goed, waarna we hem gedurende de dag nog verder hebben weten te verbeteren,” blikte Alonso donderdagavond terug op de vierde trainingsdag, waarin zijn focus opnieuw met name lag op de race en het rijden in verkeer: “We werken nog steeds aan de setup voor de race en kiezen ervoor om in verkeer te rijden. Vrijdag zullen we ons concentreren op de kwalificatie en het alleen rijden.”

Meest verschrikkelijke rondjes ooit
“Gil de Ferran, mijn coach, heeft me al gezegd dat die vier rondjes in de kwalificatie de meest verschrikkelijke rondjes ooit zullen worden, omdat de auto op de absolute limiet zit,” vertelt Alonso. “Op Fast Friday zal ik er voor het eerst van kunnen proeven. Daarna zien we het wel.”

Elke dag hier is interessant 
“Van iedereen die je hier ontmoet leer je wel wat bij van hoe zij het doen, wat voor technieken zij gebruiken,” vertelt Alonso. “Elke dag hier is interessant. Helaas lopen de trainingen echter ten einde. Ik kom nog wat rondjes tekort, maar we zullen het meeste van Fast Friday proberen te maken om nog wat meer bij te leren.”
reacties
ReageerReageer op dit bericht