Alonso veegt de vloer aan met ‘idioot’ Magnussen: ‘Het is 19 tegen 1’ (video)

1 oktober 2017

Fernando Alonso was tijdens de Grand Prix van Maleisië woest op Kevin Magnussen. De McLaren-coureur is het rijgedrag van de Deen namelijk spuugzat. "Wat een idioot", riep de Spanjaard tijdens de race over de boordradio.


"Wat betreft zijn rijstijl zitten de andere coureurs min of meer op één lijn. Het is 19 tegen 1", vertelt Alonso na afloop van de race. Daarmee doelt hij op de roekeloze dingen die de Haas-coureur nog wel eens uithaalt. Eerder beklaagde Nico Hülkenberg zich al over zijn rijstijl. De Duitser noemde hem na de GP van Hongarije 'de meest onsportieve rijder van de grid'. Dat leverde toen een lekkere relletje op tussen Hülkenberg en Magnussen, die nog wat extra olie op het vuur gooide.

Alonso vs. Magnussen
In de 33ste ronde begon het heibel tussen de 2. Alonso en Magnussen vochten een fel duel uit op het circuit van Sepang. Na het lange rechte stuk vloog Alonso de Haas-wagen met zijn DRS voorbij, maar Magnussen ging achterlangs, waardoor de 2 achter elkaar kwamen. Alonso kon daardoor geen kant op, waardoor hij bijna van de baan werd gedrukt. Toen pakte de 2-voudig wereldkampioen hem terug door zo lang mogelijk rechtdoor te rijden en Magnussen keihard klem te rijden.

'Betere dagen gehad'
Uiteindelijk moest Alonso genoegen nemen met een 11de plek in Maleisië. Op startplek P10 kwam hij niet echt lekker weg en verloor met name wat plekken."We hebben wel eens betere dagen gehad, zeker."