Alpine-baas woedend over ‘verraad’ Piastri: ‘Dit gaat hem zijn hele loopbaan achtervolgen’

29 september 2022

Getty

Het was het gespreksonderwerp binnen de Formule 1 tijdens de zomerstop: de transfersoap rondom Oscar Piastri, Alpine en McLaren. Toen de stofwolken eenmaal waren opgetrokken, had Piastri bij McLaren getekend. CEO van Alpine Laurent Rossi is nog steeds heel erg boos over wat er allemaal is gebeurd en noemt wat Piastri heeft gedaan 'verraad'.


"Hij is in dit team opgegroeid", zei Rossi tegen het Duitse Auto, Motor und Sport. "Hij kent hier iedereen. We hebben hem onze toewijding aan hem laten zien. Kan hij daar niet een beetje dankbaarder voor zijn?"

Lees ook: Piastri na transfersoap: ‘Ik wist niet of Ricciardo nog wel met me wilde praten’

Hand afgehakt
Het was de bedoeling dat Piastri de vertrekkende Fernando Alonso zou opvolgen bij de Franse renstal, maar daar dacht hij zelf anders over. Wat volgde was een raar spel, waarbij Alpine Piastri aankondigde als nieuwe coureur en de 21-jarige Australiër die dat direct daarna ontkende. Er waren verwijten over en weer over contracten, maar uiteindelijk bleek dat Piastri bij McLaren had getekend.

"Het zou hem goed doen om snel te zijn en resultaten te leveren bij McLaren. Maar zelfs als hij de nieuwe Michael Schumacher wordt, zal dit hem zijn hele loopbaan in de Formule 1 blijven achtervolgen. Er is geen excuus voor het gedrag wat Oscar toonde. Hij heeft de hand die hem voedde afgehakt. Er was ook helemaal niks aan de hand met zijn contract, dat gebruikte hij gewoon als excuus om ergens anders te kijken."