Als Red Bull stopt met Albon, dan wil Max Verstappen deze coureur als nieuwe teamgenoot

26 oktober 2020

BSR Agency

Dat Alexander Albon in 2021 nog bij Red Bull mag rijden als 2e coureur achter Max Verstappen, lijkt kansloos. De Thai zakt al het hele seizoen door het ijs en zelfs na drukkende woorden van Christian Horner en Helmut Marko kwam Albon in Portugal niet verder dan de 12e plaats en een ronde achterstand op Verstappen. Dus wordt er al gekeken naar zijn opvolger.


Het is in eerste instantie zelfs nog de vraag of Albon überhaupt het seizoen 2020 af mag maken bij Red Bull. Met nog 5 races te gaan wordt er al gesproken dat Albon bij nog een slecht resultaat komend weekend op Imola al moet vertrekken. Dan duikt logischerwijs de naam van Nico Hülkenberg op.

Hülkenberg
De Duitser is dit seizoen invalcoureur. Hij verving Sergio Perez op de dubbele race op Silverstone en racete op de Nürburgring in plaats van Lance Stroll. Beide coureurs hadden toen corona. Hülkenberg werd in Duitsland óók al genoemd bij Red Bull als nieuwe teamgenoot van Verstappen.

Goede relatie
Volgens Racingnews365.nl heeft Verstappen in Portugal intern aan Red Bull laten weten een voorkeur te hebben voor de Hulk als nieuwe vaste teamgenoot als het team besluit met Albon te stoppen. De 2 hebben een goede band en lachen altijd wat af. Sinds het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull kan de ploeg wel weer een leuke relatie gebruiken tussen de 2 coureurs.

Sergio Perez
Red Bull denkt óók aan Sergio Perez. De Mexicaan heeft erg veel geld achter zich en is in 2021 'transfervrij'. Racing Point laat hem gaan omdat ze gaan bouwen met Sebastian Vettel en Stroll. Maar als het aan Verstappen ligt, heeft hij liever Hülkenberg als teamgenoot dan Perez.