Argentinië wil terugkeren op F1-kalender

23 januari 2020

ANP
Formule 1 F1

Lang stond de Grand Prix van Argentinië op de kalender van de Formule 1, maar de laatste jaren raakt het Zuid-Amerikaanse land in de vergetelheid. Er is interesse voor een terugkeer in de F1, maar dat lijkt alleen mogelijk te worden met steun uit de private sector.


De laatste GP van Argentinië dateert alweer van 1998 en werd gewonnen door Michael Schumacher. Matias Lammens, de minister van Toerisme en Sport in Argentinië, zegt in een gesprek met de Spaanse krant AS dat zijn land in de toekomst weer enkele grote evenementen wil aantrekken. Een comeback in de F1 is daar een expliciet voorbeeld van.

Interessant
"Het zou heel interessant zijn voor de sport en het toerisme in Argentinië. Ik denk dat we kunnen samenwerken met enkele privé-sponsoren om het mogelijk te maken", aldus Lammens. Het zou financieel gezien een te grote klap zijn om alleen door de Argentijnse staat gefinancierd te worden en heeft daarom steun nodig vanuit de private sector. De afgelopen jaren werd er al eens gespeculeerd over een mogelijke F1-terugkeer in de hoofdstad Buenos Aires. Toch heeft dat tot nu toe niets opgeleverd. Andere grote raceklassen keerden de laatste jaren wel al terug naar Argentinië. Zo werd er in 2014, na een afwezigheid van 15 jaar, weer een MotoGP gehouden en wordt er dit jaar een WRC-wedstrijd in het land gehouden.

Veel vraag
Aan vraag naar F1-races geen gebrek. Liberty Media onthulde dat er vanuit veel landen vraag is naar een plek op de kalender. Goede voorbeelden hiervan zijn de Grands Prix van Nederland en Vietnam.