Assen nog steeds in beeld voor Formule 1: ‘We willen er klaar voor zijn als het Zandvoort niet lukt’

6 februari 2019

ANP

Het TT Circuit in Assen is nog niet uit beeld verdwenen voor Formule 1. Dat zegt Jos Vaessen, de voorzitter van de stichting die werkt aan het binnenhalen van de Grand Prix van Nederland in 2020.


"We hebben over een paar weken weer een gesprek met het management van de Formule 1 in Londen. We willen er klaar voor zijn als het Zandvoort niet lukt de financiën op tijd rond te krijgen."

Miljoenen harken in Zandvoort
Vaessen reageert daarmee op het bericht dat RTL Nieuws dinsdag naar buiten bracht. Uit een vertrouwelijke brief zou blijken dat Zandvoort tot en met 31 maart de tijd krijgt om de benodigde miljoenen voor de organisatie van een grand prix binnen te harken. Lukt dat niet, dan gaat de Formule 1 in gesprek met locaties buiten Nederland en zou dus ook Assen afvallen.

Assen het alternatief
"Er staat in die brief helemaal niet dat wij niet meer meedoen. Het is bekend dat Zandvoort vanwege zijn geschiedenis de eerste keus is, maar als het daar niet lukt, is Assen het alternatief. Dat is niet veranderd, het management de Formule 1 is daarin open naar ons", aldus Vaessen.