Aston Martin kijkt tevreden naar samenwerking van Red Bull met Honda

22 juli 2019

EPA

Honda is tot het eind van 2020 verbonden aan Red Bull Racing. Aston Martin, partner van Red Bull, kijkt tevreden naar die samenwerking. De CEO van Aston Martin zegt zelfs dat ze hopen dat Honda ook in 2021 nog de motorleverancier van Red Bull is. Zo niet, dan neemt Aston Martin met alle liefde het stokje over.


Het probleem is dat het redelijk lastig wordt voor een fabriek om in te stappen in de Formule 1. CEO Andy Palmer legt uit aan Motorsport.com: "Het meest logische is als Aston meer gaat doen op motorisch vlak. Dat hangt af of Honda de motor blijft ontwikkelen. Ze hebben overduidelijk veel meer geld en mankracht dan wij hebben. Ik denk niet dat we ons daartussen zullen wringen. We zijn zeer blij met die relatie en we zien graag dat hij voortgezet wordt. Maar niemand weet precies hoe de reglementen na 2021 eruit gaan zien en wie betrokken blijft. Wij staan klaar, maar met de hoop dat Honda doorgaat."

De grootste focus van Aston Martin ligt nu op andere raceklassen. In de nieuwe Hypercar-klasse willen zij in 2020 de Valkyrie aan de start brengen. Daar gaat Red Bull mee helpen.