Aston Martin wil Sebastian Vettel nog een paar jaar in de Formule 1 houden

27 juni 2022

Getty Images

Als het aan Aston Martin ligt, blijft Sebastian Vettel nog jaren in de Formule 1. Zelf twijfelt de Duitser nog over zijn toekomst: wil hij na dit seizoen nog wel door? Vettel heeft in ieder geval een aanbieding liggen van het team waar hij nu ook voor rijdt.


De 4-voudig wereldkampioen mag even nadenken over het aanbod, maar ook weer niet té lang. Aston Martin-teambaas Mike Krack: "We hebben altijd gezegd dat wij graag willen dat hij hier nog lang blijft, als hij besluit dat hij door wil gaan. We zijn in gesprek. We hebben een zeer, zeer goede relatie. Het is niet zo dat we elkaar deadlines hebben opgelegd. Op een bepaald moment, als het te lang blijft sluimeren, komen we in de problemen. Hij is zich daarvan bewust. We voeren momenteel goede gesprekken waar we vertrouwen uit halen."

Vettel is veel bezig met verschillende zaken, die soms haaks staan met de Formule 1. Denk daarbij aan duurzaamheid, maar ook is Vettel bezig met de LGBTI+-community, een community die in sommige landen waar de F1 racet op zijn zachtst gezegd niet wordt gewaardeerd.