‘Audi vanaf 2018 leverancier van motoren Red Bull in F1’

21 september 2015

EPA
'Audi vanaf 2018 leverancier van motoren Red Bull in F1'

Autofabrikant Audi zal vanaf 2018 de bolides van Red Bull van motoren voorzien. De Duitse krant Bild meldde maandag dat de partijen dichtbij een overeenkomst zijn. Audi wilde het bericht niet bevestigen.

Audi maakt deel uit van de Volkswagen Groep. De geruchten dat Volkswagen via een van zijn merken in de Formule 1 wil stappen zijn sterker geworden na de mededeling van Renault dat het na dit seizoen de samenwerking beëindigt met de teams van Red Bull en Toro Rosso, de renstal die Max Verstappen onder contract heeft.

Red Bull zou de komende twee seizoenen overbruggen met motoren van Ferrari, maar voor zover bekend is er nog geen akkoord tussen de Oostenrijkse sportdrankfabrikant en de Italiaanse leverancier.

Mercedes
Gesprekken tussen Red Bull en Mercedes liepen meteen spaak. Die andere Duitse autofabrikant en motorleverancier is momenteel zeer succesvol in de Formule 1 en is niet van zins de bolides van grote concurrent Red Bull nog sneller te maken.

Als Audi inderdaad toetreedt tot de koningsklase van de autosport, dan trekt het zich terug uit de DTM, het WK langafstandracen (endurance) en de 24 Uur van Le Mans. Beoogde teambaas is Stefano Domenicali, de Italiaan die jarenlang leiding gaf aan de Formule 1-renstal van Ferrari.

Lees ook: Wat is de overeenkomst tussen Heracles, West Ham United en Internazionale?
Lees ook: Sankoh: ‘Kazim-Richards moet zijn mond houden’
Lees ook: Afschuw in Frankrijk over opgehangen pop Valbuena