BAM! Verstappen racet naar snelste tijd in 3e vrije training

15 april 2017

Getty

Max Verstappen was de allersnelste in de 3e vrije training van de Grand Prix van Bahrein. Hij klokte een 1:32.194 en reed een uitstekende generale voor de kwalificatie.


Verstappen ging vroeg naar buiten, maar ging direct weer de pits in. Zijn stuur hing te veel naar links. De wat kleinere teams maakten aardig wat rondjes in het begin van de derde vrije training. Met een 1:33.934 was Kvyat halverwege de snelste op softs.

Na een half uur kwamen de toppers langzaam de baan op. Waar Bottas te wijd ging, kon Max Verstappen de snelste tijd neerzetten op de softs met nog 22 minuten te gaan.

Rode vlag
Ruim 20 minuten voor het einde kwam de bolide van Grosjean stil te staan op de baan. De Haas gleed weg in bocht 4 en kwam in aanraking met de muur. Zonder voorvleugel kon hij terugrijden naar de pits.

Nadat de baan weer werd vrijgegeven gingen de Ferrari's naar buiten op de supersofts. Raikkonen pakte meteen P1 af van Verstappen met een 1:32.785. Inmiddels waren de Mercedessen ook naar buiten en knalde Bottas weer over Kimi heen met een 1:32.754 (op softs).

Vettel perste er 11 minuten voor tijd een 1:32.750 uit. Een aantal minuten voor tijd kwam Max naar buiten voor zijn laatste rondjes. Op de supersofts reed de Nederlander in een super rondje naar de snelste tijd, 1:32.194! Ook Hamilton kwam er niet aan en was 0.110 langzamer dan Max.


Wind
Veel coureurs leken veel last te hebben van wind. Met name in bocht 5,6 en 7 gingen veel auto's van de baan af.

Kwalificatie
Vanaf 17.00 uur is de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Deze is live te volgen via ons liveblog.

Top 5:
1. Verstappen
2. Hamilton
3. Vettel
4. Bottas
5. Raikkonen