‘Belachelijke tijdstraf’ kost Hamilton recordzege: ‘Ze proberen me te pakken’

27 september 2020

EPA

Lewis Hamilton toonde geen begrip voor de tijdstraffen die hij kreeg tijdens de GP van Rusland en hem zijn recordzege in de Formule 1 kostte. "Ik ben er vrij zeker van dat nog nooit iemand zo zwaar gestraft is voor zoiets belachelijk onschuldigs”, foeterde de Brit van Mercedes na afloop van de race op het circuit van Sochi, die hij van poleposition startte, maar als 3e eindigde.


Hamilton kreeg tijdstraffen van 2 keer 5 seconden omdat hij vlak voor de start van de race 2 proefstartjes maakte op plekken in de pitstraat waar dat volgens de wedstrijdleiding verboden was. "Waar staat dat in de regels? Ik heb dit zo gedaan op talloze circuits en er is nooit iets van gezegd. Ik heb ook niemand in gevaar gebracht”, aldus de 6-voudig wereldkampioen op Sky Sports.

'Ze proberen me te pakken'
Hamilton zei zeker te weten dat de baancommissarissen van de Formule hem expres tegenwerken. Het feit dat hij ook nog 2 strafpunten op zijn racelicentie kreeg, de teller staat nu op 10 en bij 12 volgt uitsluiting voor 1 race, bevestigde zijn vermoedens. "Dat is toch zwaar overdreven. Ze proberen me gewoon te pakken, nietwaar? Maar het is okay, ik moet gewoon mijn hoofd erbij houden en gefocust blijven”, zei de Brit, die nu in de volgende race op de Nürburgring van Duitsland een nieuwe poging kan wagen om op 91 grandprixzeges te komen, evenveel als de legendarische Michael Schumacher.