🎥 | Bent Viscaal WINT zijn 1e race in de Formule 3

admin • 16:29, 09-08-2020 / Laatste Update: 07:55, 05-01-2024

Bent Viscaal (20) uit Albergen boekte zondagochtend een sensationele zege in de Formule 3. De Twentse coureur won op het circuit van Silverstone. Het was de 1e overwinning voor Viscaal in de Formule 3. Hij begon de race op de 3e plek en rukte al meteen op naar plek 2.

In de laatste ronde pakte hij, kort voor de finish, de ongetwijfeld mooiste overwinning uit zijn nog jonge carrière. Viscaal won pas al in Hongarije, maar die zege moest hij inleveren vanwege tijdstraffen.

Nederlands team

Viscaal rijdt sinds dit seizoen weer voor het Nederlandse team MP Motorsport in de Formule 3, een opstapklasse naar de Formule 1. Vorig jaar maakte Viscaal zijn F3-debuut al, toen nog in dienst van HWA Racelab. In 2017 reed de Albergenaar ook al voor MP Motorsport, toen onder meer in het Spaanse Formule 4-kampioenschap.

Op naar de F1

Viscaal hoopt, net als z’n tegenstanders in de Formule 3, ooit te schitteren op het hoogste platform. De coureur van MP Motorsport stopte een paar jaar geleden met z’n studie om zich vol op racen te richten, vertelde hij in aanloop naar dit raceseizoen in TC Tubantia. "Het was niet meer te combineren met school.  Je moet eerst heel veel investeren, zo hard mogelijk blijven gaan en dan hopen op een kans in de top.”