Bianchi over dodelijk ongeluk zoon: ‘Er wordt iets achtergehouden’

6 oktober 2016

GETTY
Vader Bianchi vol met vragen: 'Wordt iets achtergehouden'

Het Formule 1-circus strijkt dit weekend weer neer in Japan en dat is een plek waar Philippe Bianchi liever niet meer aan wordt herinnerd. De Fransman zag er twee jaar geleden zijn zoon, Jules Bianchi, bij de GP van Suzuka crashen en in coma raken. Een jaar later overleed hij, maar Bianchi sr. stelt nog steeds vragen bij het ongeluk.


,,Ik denk dat het geen normaal ongeluk was", vertelt hij aan Canal +. "We willen dat zoiets niet meer gebeurt en omdat er vandaag nog steeds coureurs rijden, vind ik het belangrijk dat iedereen weet wat er toen is gebeurd. Het is voor niemand goed om een lange oorlog aan te gaan en ik denk ook dat het onnodig is voor iedereen. Maar het enige dat we willen is dat de dood van Jules gerespecteerd wordt."

Beelden niet gekregen
Bianchi sr. heeft de indruk dat er nog wat feiten worden achtergehouden. ,,Een tijd geleden hebben we bijvoorbeeld de beelden van de on board-camera van Jules aangevraagd, de officiële beelden van de FOM (Formula One Management, red.), om te begrijpen wat er precies is gebeurd. Maar we hebben die beelden nooit gekregen. Uiteraard was ook het kleine onderzoek dat gevoerd werd niet voldoende."