Bosbranden bedreigen GP van Singapore

14 september 2015

REUTERS
Bosbranden bedreigen GP van Singapore

De Grand Prix in Singapore, die komende zondag op het programma staat, komt mogelijk in het gedrang door bosbranden. De vuurhaard bevindt zich niet in Singapore zelf, maar op het Indonesische eiland Sumatra. Daar is sinds vandaag de noodtoestand uitgeroepen. Duizend militairen bestrijden er momenteel het vuur. De branden zijn echter zo hevig dat de buurlanden Singapore en Maleisië felle hinder ondervinden van de rook die overzee komt aanwaaien.

Omdat de luchtkwaliteit en de zichtbaarheid in Singapore door de rookontwikkeling mogelijk in gevaar komen, zijn de organisatoren van de Formule 1 op hun hoede. De situatie zal dag na dag worden bekeken, mede omdat ook het vliegverkeer in Singapore het voorbije weekend verstoord werd door de bosbranden.

,,De verantwoordelijken van de GP van Singapore werken samen met plaatselijke veiligheidsdiensten om de situatie dagelijks te evalueren", luidt het bij een woordvoerder van de organisatie. ,,In geval er problemen opduiken met de zichtbaarheid of met de volksgezondheid, zullen we de gepaste maatregelen nemen. We gaan in elk geval geen enkel risico nemen. De veiligheid gaat boven alles."

De GP van Singapore staat sinds 2008 op de F1-kalender en vindt plaats op het circuit van Marina Bay, een stratencircuit.

Lees ook: Mourinho mogelijk aan de slag bij aartsrivaal
Lees ook: Gruwelijke overtreding in Peru (video)
Lees ook: Hoe een tweet Gerad Piqué bijna 5 miljoen euro kostte